Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 13. joulukuuta 2014

Lucian päivä raksalla

Tänään pääsin taas raksalle kameran kanssa valoisaan aikaan. Talli oli tosiaan noussut sitten viime käynnin ja luntakin (=loskaa) oli satanut maahan. Tältä siellä näytti tänään:


Nämä kuvat ovat kyllä kaiken kaikkiaan jotenkin niin ankeita, kun aina on vaan pilvistä ja piha täynnä kaikenlaista romua. Tosin vika voi myös olla kuvaajassa. Mutta näillä mennään, kun ei muutakaan ole saatavilla.

Sisällä alakerrasta oli ehkä kaksi kolmasosaa styroksoitu. Kannustalojen kuormasta oli laskentavirheen vuoksi jäänyt pois puutavaraa, jota timpurit olivat jo kaipailleet viime viikolla. Perjantaina oli saatu puuttuva puutavara raksalle, joten timpurit pääsevät vihdoin laittamaan saunasiivenkin sisäkaton umpeen.
Meillä ei toistaiseksi ole naapureita ihan vieressä, joten maisemat ovat vielä aika luonnonläheiset. Alla oleva kuva on yläkerran kylppärin ikkunastamme. Pyörätien varressa on tontteja, mutta vielä ne ammottavat tyhjyyttään. Tosin kyllä niihin jossain kohdin taloja nousee peittämään meidän toistaiseksi esteettömät näkymät lähipelloille. Okei, ei tuo maisemakaan kovin mairitteleva ole tässä säässä. Siis mihin aurinko on oikein hävinnyt?!?


Tapanin porukka puuhasteli tänään jälleen talon ulkopuolten kanssa.

Tässä rakennellaan puluhyllyä.
Samaan aikaan toisella puolen taloa:

Terassin katto työn alla.

Tässä vähän lähempää valmista pintaa.

Siippa taiteili tallin katolle pressun. Tallissa toki on jo aluskate, mutta koska talli joutuu olemaan nyt hiukan pidempään ilman lopullista tiilikatetta, piti jotain laittaa aluskatteen kaveriksi. Märkä lumi ei ainakaan helpottanut pressun kiinnittämistä, mutta onneksi Siippa oli varovainen eikä pudonnut.


Minäkin pääsin tänään roskien keräilyn jälkeen oikeisiin töihin, nimittäin villoittamaan välipohjaa Siipan studion kohdalta. Muualle välipohjaan tuli vain 100 mm askeläänieriste, mutta studion kohdalta välipohja villoitettiin umpeen. Tuskin se paljoa enempää oikeasti ääntä eristää, mutta yritys ainakin on kova... Miten voikaan tulla pienestä hyvä mieli :)

Tänä vuonna kaikki jouluun liittyvä meinaa nyt kyllä totaalisesti jäädä tuon raksailun jalkoihin. Joulukortteja en ehtinyt/jaksanut askarrella, vaikka aina ennen niin olen tehnyt. Minusta on suorastaan halventavaa lähettää valmiita kaupan kortteja, mutta tänä vuonna oli pakko, sillä toinen vaihtoehto olisi ollut jättää kortit kokonaan lähettämättä, eikä sekään kivalta kuulostanut. Yhtään joululahjaa ei olla vielä ostettu, enkä tiedä, missä välissä edes ehditään ostaa, sillä ensi viikko(kin) tulee olemaan tiukka raksalla. Joten kaikki läheiset - pyydämme jo etukäteen anteeksi, jos tänä vuonna lahjat ovat mitä ovat tai jäävät jopa kokonaan antamatta. Jos nyt saisi edes noille lähisuvun lapsille jotain hankittua... Joulua en ole kotiinkaan laittanut mitenkään, sillä kaikki meidän jouluvalot ja koristeet ovat jossain syvällä varaston uumenissa, eikä aiota edes tänä vuonna joulua kotona viettää vaan lähdetään sukulaisiin karkuun. Tänään kuitenkin ostin yhdet jouluvalot parvekkeelle.


Oikein mukavaa viikonloppua ja Lucian päivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti