Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 6. joulukuuta 2014

Sisäpuoliset työt alkuun

Viikonloppu on taas käsillä. Ensin kuitenkin päivitykset tältä viikolta. Laitan tähän pari kuvaa, jotka otin jo aiemmin tällä viikolla. Ensimmäisestä näkee hiukan Rauhalamme kauniita yksityiskohtia ja listoituksia.


Kuvassa on päädyn kulmakotelo eli tuttavallisemmin puluhylly. Meillä käy naapurustossa aikamoinen linnunlaulu jopa tähän aikaan vuodesta, kun vieressä on Natura-suojeltu lintujärvi. Silti toivon, ettei näille meidän talon puluhyllyille kuitenkaan mikään pulu tai muu tirppa pesäänsä tekisi. Hyllyn päälle tulee toki pelti, joka toistaiseksi vielä puuttuu. Itse ihastuin noihin kotelon alapuolella oleviin listoihin heti ensisilmäyksellä - ne on jotenkin niin kauniisti muotoiltuja. Täytyy kyllä todeta, että Kannustaloissa on mietitty ihan viimeisen päälle kaikki tällaiset yksityiskohdat. Ehkä ne siksi osaltaan ovatkin niin näyttäviä.

Timpurit ovat tehneet sisällä hommia tällä viikolla ja me olemme Siipan kanssa lähinnä käyneet vain siivoamassa päivän päätteeksi roskat pois. Tämä kuva taitaa olla tiistailta.


Ihan ensimmäisenä laitettiin (lue: timpurit laittoivat) välipohjaan koolaus ja ilmansulkupaperi. Tuonne yläkerran puolelle välipohjaan olisi sitten tarkoitus laittaa 100 mm villakerros askeläänieristeeksi. Siippa on luvannut tehdä tämän itse. Siipan studion kohdalta välipohja villoitetaan umpeen, jotta äänieristys olisi parempi. Kuvassa näkyy myös sähköputkituksia. Rupeaa pikku hiljaa olemaan alakerrassa aukot kiinni niin ettei enää tuule sisällä :)

Elämää ja elämyksiä blogin pirkko kävi Husbendinsa kanssa hakemassa meiltä vähän kattotiiliä torstaina. Kattoa tehdessä oli tosiaan tullut melkoinen kasa isompaa ja pienempää tiilenpalasta, jotka meidän pitäisi tavalla tai toisella hävittää. Jännä nähdä, mihin pirkko keksii noita käyttää ja mitä niistä kehkeytyy heidän upeaan puutarhaansa ensi kesänä.

Autotallimme tulee ensi viikolla torstaina. Tuntui muuten himpun verran erikoiselta tilata jo talliin viikolla puhallusvillat, kun tallin kohdalla on vasta pelkkä perustus. Tarkoitus kuitenkin olisi, että saisimme myös tallin lattian valettua samaan aikaan talon lattian kanssa, niin säästäisimme siinä jonkin verran. Ihan ensin tosin täytyy lapioida täytöstä pari senttiä mursketta pois - täyttö on tehty 80 mm laatan mukaan, mutta laatasta tuleekin 100 mm paksu. Myös Tapanin porukka palaa ensi viikolla pystyttämään tallimme ja tekemään talon kesken jääneet ulkopuolten viimeistelyt valmiiksi. Oletettavasti raksalla käy siis ensi viikolla aikamoinen kuhina :)

Kerron viikonlopun kuulumiset myöhemmin. Me rupeamme valmistautumaan tästä raksalle lähtöön. Oikein mukavaa itsenäisyyspäivää kaikille, vesisateesta huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.