Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

maanantai 29. joulukuuta 2014

Pakkaspäivän jumpat

Tänään on kannettu vähän kattotiiliä. Sen jälkeen kannettiin vähän lisää kattotiiliä. Ja sitten kun kattotiilien kantamisesta päästiin, kannettiin vähän väliseinätiiliä. Sen jälkeen vähän vielä lisää väliseinätiiliä. Ollaan nyt Anopin kanssa kahden päivän aikana kannettu yhteensä kolme ja puoli lavallista kattotiiliä ja yksi lavallinen väliseinätiiliä - voin kertoa, että ainakin itselläni selkä rupeaa jo huutamaan hoosiannaa... Enää kuusi lavaa väliseinätiiliä odottaa pihalla :(

Mutta ensin aamuun. Lämpömittari näytti aamulla -24 astetta, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin tänä talvena. Viivyttelimmekin aamulla hiukan raksalle lähtöä toivoen samalla pakkasen hiukan lauhtuvan. Ei lauhtunut. Niinpä piti vaan pukea paljon ja uhmata pakkasta.

Päästyämme raksalle huomasimme, että siellä oltiin jo täydessä työn touhussa. Talopirkan timpurit Jouni ja Timo olivat tulleet töihin välipäiviksikin, vaikka me olimme siinä käsityksessä, että he joululomailevat tämän viikon. Samoin työmaalla pyöri ilmanvaihtoputkistojen asentajat.

Ensimmäinen seinä!
Ilmastointiputkien vedot ovat aiheuttaneet kyllä enemmän ja vähemmän harmaita hiuksia tässä projektin aikana. Tuntuu, että niitä on käytännössä ihan mahdoton saada vietyä alhaalta ylös mitenkään järkevästi. Tänään taas sumplittiin yhden putken kanssa, joka kai sitten lopulta kuitenkin saadaan ihan kohtuu järkevästi menemään yläkertaan. Jouduin jo aiemmin luovuttamaan yläkerran vaatehuoneen yhden täyskorkean seinänpätkän ilmastointiputkien koteloinneille, mikä kyllä harmittaa, koska täyskorkeaa tilaa vaatehuoneessa on jo muutenkin niin vähän, mutta jos toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä kotelo makuuhuuoneen seinään, niin huonoista vaihtoehdoista valittiin vähemmän huono. Nuo ilmastointiputket tuntuvatkin olevan minun tähän asti suurin kompastuskivi koko projektissa :(

Murheen kryyni
Sisällä Jouni ja Timo olivat väliseinärunkojen kimpussa ja pikku hiljaa rupeaa kokonaisuus jo hahmottumaan. Talon tärkeimmästä huoneesta oli aloitettu:

Vessan rakennusta
Pihamaalla Siippa ja Appi kasasivat telineet tallin toiselle puolelle ja me Anopin kanssa kannoimme tiiliä lähemmäs. Tiilien katolle nostelu meni jo lähes rutiinilla. Pakkasta oli tosiaan enemmän kuin tarpeeksi ja välillä oli pakko käydä sulattelemassa jäätyneitä varpaita sisällä nakkikopissa.

Tiilet tallin katon toiselle lappeelle.
Illan jo hämärryttyä miehet jatkoivat edelleen katon tekoa ja otsalampun valossa naputtelivat tiiliä kiinni. Me sillä aikaa Anopin kanssa kannoimme sisään väliseinätiiliä, joita timpurit rupeavat huomenna muuraamaan. Minä tosin käväisin välissä myös kaupassa hakemassa pari sankoa, sillä jollain pitää saada timpureille huomiseksi vettä laastin tekoa varten.

Päivän päätteeksi tallin katon toinen lape oli tehty reunatiiliä vaille valmiiksi. Kuvaa todisteeksi siitä ei nyt ole, mutta ehkä huomenna valoisan aikaan otan ;)

Vessa alkaa hahmottua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti