Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 20. joulukuuta 2014

Monenmoista touhua ja vähän vastoinkäymisiä

Tänään piti ottaa taas muutama kuva ulkoa valoisan aikaan.


Pihamaa on todellakin kaikkea muuta kuin kuvauksellinen nyt, sillä joka paikka on täynnä kaikenlaista rojua ja rakennustarviketta. Otin kyllä kuvan takapihastakin, mutta en viitsi teitä sillä sulostuttaa - rupeaa vaan itseä ahdistamaan liikaa.

Meillä on parveke. Huomaa myös auringon kajastuksen heijastus ikkunassa.
Teknisen tilan porras.
Kurkistus autotalliin.
Tänään jatkoimme eilisen puhdelistan mukaisia hommia. Minä tein ensin loppuun solumuovin asennuksen ja Siippa laittoi muun muassa oviaukkoihin styrokseja.

Solumuovikaista seinällä.

Lattialämmityksen jakotukki on jännännäköinen vempain.
Seuraavaksi kiinnitimme seinille suojapaperit. Nehän tulivat siis siksi, että betonia saattaa valun aikana roiskua seinille. Kun seinät (ja olohuoneen ikkunat, joiden alareuna tulee varsin alas) suojaa paperilla, ei tarvitse sitten raaputella kuivunutta sementtiä kipsilevyseinistä ja ikkunankarmeista.


Yläkertaan menevät ilmanvaihtoputket kodinhoitohuoneen katossa.
Takan paikka.
Edellä mainittujen lisäksi käärin putkien ympärille villaa (solumuovi loppui) ja Siippa tukki väliaikaisesti kulkuaukon yläkertaan. Tänään tuli pohdittua myös keskuspölynimuria. Suunnitelmassa oli piirretty, että imurin putki vietäisiin kylpyhuoneesta (katon alaslaskussa) olohuoneen kautta takan hormin luo, josta se nostettaisiin yläkertaan.

Imurisuunnitelma
Ongelmana vaan on, että olohuoneeseen meillä tulee korkea katto samoin kuin eteiseenkin, eikä putkea voi viedä tuota kautta ilman kotelointia. Kotelointi taas ei ole ollenkaan kiva vaihtoehto, varsinkaan kun tuohon eteisen ja olohuoneen väliin olisi tarkoitus jättää sellainen iso palkki näkyviin. Niinpä tänään yritin pohdiskella myös sopivaa reittiä imurin putkelle ja parempia paikkoja imurasioille. Yhden vaihtoehdon keksinkin ja nähtäväksi jää, onko se toteutuskelpoinen.

Yksi vähän ikävämpi asia tuli myös tänään ilmi. Olisi kyllä tullut ilmi jo aiemmin, jos olisimme ymmärtäneet katsoa, mutta vasta tänään sen varsinaisesti huomasin. Rupesin nimittäin vähän ennen kotiin lähtöä ihmettelemään, miksi kylpyhuoneen lattiakaivo on jotenkin kummallisessa paikassa. Mittailujen jälkeen selvisikin, että kaivo on ainakin mittansa verran liian lähellä kodinhoitohuoneen vastaista seinää sekä mittansa verran liian kaukana saunan vastaisesta seinästä. Kaivo ei kyllä pohjakuvissakaan ole ihan keskellä kylpyhuonetta (en ymmärrä, miksi näin), mutta ei se kyllä noin sivussakaan kuvissa ole.

Ei ole lähimainkaan keskellä mitään (kuva yritetty keskittää mahdollisimman tarkasti).
Harmittaa vietävästi, kun ei tullut huomattua tätä aiemmin. Valu olisi tulossa maanantaina ja nyt pitää miettiä, ruvetaanko vielä siirrättämään kaivoa kohdilleen, mikä melko varmasti tarkoittaa, että valuakin pitää siirtää :( Toisaalta tietysti hyvä, että tuli huomattua tuo tässä vaiheessa - valun jälkeen tuo ainakin olisi ollut korjaamattomissa. No, pohditaan nyt yön yli, ja päätetään huomenna mitä tehdään.

Saatiin muuten viime viikolla paketti Kannustaloilta. Ja koska paketin päällä luki "Mukavaa joulun odotusta", tulin siihen tulokseen, että paketin voi avata heti :) (oikeastihan olin siis vain tosi malttamaton) Paketista paljastui ovenkolkutin uuteen kotiimme. Kiva lahja!

Joulun odotus -lahja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti