Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

torstai 11. joulukuuta 2014

Autotalli ja vähän muutakin

Makaan taas kotona flunssan kourissa, joten olen Siipan tietojen ja kuvien varassa. Olen kyllä niiiiin kyllästynyt jo tähän jatkuvaan sairastamiseen.

Siippa kävi eilen asentamassa takan korvausilmaputken - sen minkä kaivoin esille viikonloppuna.


Lattiaa ruvetaan nyt pikkuhiljaa valmistelemaan valuun. Tai no ehkä ei edes kovin pikkuhiljaa, sillä valu on sovittu maanantaille 22. päivä, joka siis on puolentoista viikon päästä. Tänään timpurit olivatkin jo aloitelleet lattian styroksointeja.


Raksa näyttää ainakin kuvien perusteella olevan varsinainen hävityksen kauhistus. Joka paikka on täynnä tavaraa ja roskaa. Nyt kun siellä tosiaan pyörii kaksi eri työmiesporukkaa, niin roskaakin kertyy sitten kaksin verroin. Riittääpä siis taas siivottavaa viikonloppuna - toivotaan, että tauti siihen mennessä helpottaa...

Viemäritkin oli näköjään käyty vetämässä yläkertaan, samoin radonputki. Jotenkin minua kyllä hämmentää se, ettei taloja suunniteltaessa ollenkaan oteta huomioon, että noita mitä erilaisimpia putkituksia pitää jostain kohdin vetää ylös. Voisivat talotehtaalla ihan hyvin miettiä jo valmiiksi hyviä reittejä putkien vedoille, niin eivät tulisi asiakkaille yllätyksinä nuo. Kotelointien paikkojen miettiminen kun ei todellakaan ole ollut kivaa, koska sellaista paikkaa ei olekaan, mihin putkikotelo nätisti istuisi tai missä se ei olisi enemmän tai vähemmän tiellä. Ja kun lopputulos voi sitten kuitenkin olla toisin kuin suunnitelmissa, kuten nyt näyttää käyneen meidän kodinhoitohuoneeseen tulevien radon- ja viemäriputkien kanssa. Kotelo tulee väärin päin eli putket tulivatkin rinnakkain ulkoseinälle, eikä väliseinälle. Tämä taas aiheuttaa sen, että ulkoseinälle ei saa sellaista seinäkaappia, kuin nyt olen ajatellut, jos ylipäänsä minkäänlaista. Äh!Tänään meille tuli autotalli. Jos talo saatiin aikanaan pystyyn ilman pisaraakaan vettä, niin sama ei kyllä toistunut nyt tallin kanssa. Koko päivän nimittäin satoi vettä enemmän ja vähemmän. Pystyyn se kuitenkin oli saatu ja aluskatekin kuulemma jo päälle. Ripeästi siis oli homma jälleen hoitunut Tapanin porukalta. Tallin pystytyksen lisäksi olivat ehtineet tehdä takaterassiammekin, joka oli saanut jo laudat pintaansa.2 kommenttia:

 1. Mikä takka siihen tulee ja kuinka tuo korvausilma siihen tulee ? mitä putkea se muuten on ?
  Itsellä on tuo korvausilma mietinnässä koskien uuniseppien riekkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Takaksi tulee Warma-Uunien leivinuunillinen Ulrika, johon korvausilma tulee takan alta - takassa on sitä varten joku oma systeeminsä ja luukkunsa yms. Korvausilmaputki on muuten maan alla ihan perus viemäriputkea, mutta viimeinen 50 cm ja koko pystysuora osuus on ruostumatonta teräsputkea.

   Poista