Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

perjantai 19. joulukuuta 2014

Perjantai-illan voimannostot

Tänään on taas vähän raksailtu. Tai no Siippa on kyllä käynyt siellä puuhastelemassa joka ilta, mutta tänään minäkin menin. Suurin syy siihen oli ehkä Vastaavamme lähettämä pieni puuhalista viikonlopulle. Se kuului suurinpiirtein näin:
  1. väliseiniin tulevien sähkö- ja viemäriputkien ympärille voisi kääräistä solumuovia muutaman kierroksen ja teipata kiinni. Laita n. 3 cm kerros myös pää Wc-putken ympärille. Siellä pytty on yleensä aina vähän väärässä paikassa…
  2. kiinnitä solumuovikaista ulkoseinän ja lattian liittymään
  3. suojaa seinät ja ikkunat n. 1200 korkeudelle saakka esim. remonttipaperilla
  4. suojaa muovilla jakotukit yms. tekniikka
  5. viritä valot ja lämppärit molempiin rakennuksiin
  6. oviaukkoihin styroxit
  7. ovinippu suojaan tasaiselle alustalle, yläparvekkeen oven voi siirtää valmiiksi yläkertaan. Ovet painavat todella paljon.
Koska Siipalla on huomenna työpäivä ja sunnuntaiksikin on luvannut mennä soittohommiin, oli pakko aloittaa listan mukaiset hommat jo tänään. Ei meillä muuten mikään kiire olisi, mutta kun lattiavalu on tulossa maanantaina klo 7.00. Edellä listatut asiat liittyvätkin nimenomaan valun valmisteluun.

No, aloitimme ulko-ovista. Eilen tuli viiden oven kuorma ja maanantaina on tulossa vielä lisää ovia. Talosta puuttuu vielä yksi lasiovi ja talliin on tulossa kaksi umpiovea.


Voimamme tunnossa ajattelimme, että helposti ja nopeastihan nuo ovet tuosta keskeltä ajoväylää takaterassille suojaan nostaa. Lassi tuli auttamaan Siippaa, ja minä rupesin tekemään sisällä edellä mainitun listan kohtaa kaksi eli hakkaamaan nitojalla solumuovia seinään. Ensimmäinen umpiovi oli mennyt ihan kivutta, mutta seuraava lasinen ovi olikin astetta haastavampi. Tässä kohdin minut pyydettiin apuun. Saimme kuin saimmekin kolmestaan taisteltua oven terassille, mutta totesimme, että nyt tarvitaan kyllä lisävoimaa. Timo soitti apuun Peterin ja neljästään liinojen kanssa saimme ovet suhteellisen helposti kannettua terassille. Emme kuitenkaan enää edes unelmoineet parvekkeen oven nostamisesta yläkertaan. En tiedä, millä vinssillä se sinne oikein tullaan saamaan...

Talon sisällä on nyt raudoitukset ja lattialämmityskaapelit. Tällä hetkellä siellä näyttää nyt tältä:

Etualalla kylpyhuonetta ja saunaa, taaempana vierashuone ja olohuonetta.
Olohuone ja ruokailutila
Lattialämmityksen jakotukki tulee portaiden alla olevaan varastoon. Vieressä kylpyhuoneen vessa.
Tässä vielä vähän lähikuvaa lattialämmitysputkista ja saunan kuivakaivosta.

Oviurakan jälkeen menin jatkamaan solumuovi-urakkaani ja Siippa askarteli tallin styrokseja. Solumuovi laitetaan lattianrajaan siksi, että betonivalu nousee joitakin senttejä ulkoseinäelementtiä vasten. Ei muuten ollut ollenkaan niin helppoa, kuin mitä voisi olettaa. Niittien lyöminen lattianrajaan oli aavistuksen verran hankalaa, kun raudoitukset ja lämmitysputket olivat tiellä. Jostain syystä niitit eivät myöskään meinanneet millään upota seinään - tai ehkä minulla oli vaan totaalisen väärä tekniikka. Pääsin ehkä puoleen väliin ennen kuin lähdimme kotiin, mutta olin kyllä siinä kohdin jo niin kypsä, että ei tosiaankaan haitannut jättää hommaa kesken. Huomenna sitten jatkuu taas listan mukaisten hommien teko. Jossain kohdin pitäisi kyllä ehtiä siivoamaan vähän pihamaatakin - se on aivan kamalassa kunnossa, täynnä kaikenlaista lankunpätkää ja muovinpalasta. Tänäänkin oli taas jotenkin niin lohdutonta, kun vettä satoi ja piha oli kamala roskainen ja jäinen kurakko. Valmistuuko tämä ikinä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti