Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

maanantai 1. joulukuuta 2014

Takka valittu

Tänään käytiin tilaamassa meille takka. Päädyttiin lopulta Warmauunien Ulrika-malliin. Se, miksi lopulta valitsimme kyseisen uunivalmistajan ja -mallin, jäi meille itsellekin vähän hämärän peittoon. Jostain syystä kyseinen malli miellytti kaikkein eniten silmää. Siippa saa takkaan nyt myös paljon himoitsemansa leivinuunin. Minä en siitä niin perusta, mutta minulla tunnetusti ei juuri kauha kädessä pysy - osaan tehdä ihan vain perusruokia ja niitäkin vaihtelevalla menestyksellä. Minä kuulun niihin (harvoihin) ihmisiin, jotka mieluummin siivoavat kuin laittavat ruokaa. Alla Warmauunien sivulta lainattu kuva takastamme, joka tilattiin avaimet käteen toimituksella - vain tavaroiden sisään kanto jää meille. Mitäs tykkäätte?

Warmauunien Ulrika leivinuunilla
Takkakaupasta kotiuduttuamme suuntasimme pienen huilitauon jälkeen raksalle. Ensin tosin piti kaivella paperikätköjä ja yrittää löytää työmaalle kaikki tarvittavat piirustukset, joita siellä jo tänään kaipailtiin. Miten kamalasti paperia onkaan jo ehtinyt kertyä, vaikka onneksi huomattava osa asioista hoituu nykyään ihan sähköisestikin.

Pari paalia eristevillaa
Tontin edustalle oli päivän aikana ilmestynyt iso kasa villaa, ja Vastaava olikin antanut Siipalle tehtäväksi viedä osan sisälle ja peitellä loput hyvin. Joten ei kun tuumasta toimeen. Isojen villapakettien nostelu yläkertaan vaati hiukan taiteilua ja hauista, mutta kyllä Siippa osaa :) Minä yritin auttaa parhaani mukaan. Lisäksi kannoimme nipun kakkoskakkosia "rimoja" sisälle, jotta koolaustavara olisi timpureilla lähempänä. Tai no kannoin minä ehkä yhteensä kaksitoista rimaa niistä kaikista viidestäkymmenestä - lopun ajasta keskityin lähinnä roskien keräilyyn ja elementtien suojana olleiden muovien taitteluun.

Timpurit tosiaan aloittivat tänään sisäpuoliset työt, ja rupeavat nyt lyömään välipohjaa umpeen, jotta saadaan mahdollisimman pian alakertaan lämmöt. Sen jälkeen voidaan sitten ruveta valmistelemaan lattian valua. Sähkärikin oli käynyt tekemässä jotain tarvittavia läpivientejä ja vetänyt johtoja ulkovaloille.

Päivä venyi aika pitkäksi - aamulla seitsemän aikaan lähdin töihin ja illalla yhdeksän maissa kotiuduttiin raksalta. Vähän vähempikin riittäisi minulle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti