Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

perjantai 23. tammikuuta 2015

Siivoilua, lakaisua, järjestelyä

Jos rakennusmiehet olisivat naisia, olisivatko raksat silti yhtä sotkuisia. Tällaista muun muassa tänään pohdin siivoillessani raksalla timpureiden jälkiä. Toki ymmärrän, että rakennusmiehet käyttävät aikansa rakentamiseen, eivätkä siivoamiseen, ja tietysti sen niin pitää mennäkin. Silti en voi käsittää, miten sotkua voi syntyä sellaista tahtia. Ja miten ihmeessä he löytävät työmaalta yhtään mitään, kun tavaroita on ympäriinsä siellä täällä. Minä olisin kyllä niiiin surkea raksamies, sillä kulkisin vaan koko ajan järjestelemässä paikkoja. Veisin varmaan oman imurinkin...

Yksi viheliäimmistä siivottavista on kyllä puhallusvilla. Meille tuli eilen villa yläpohjaan, ja toki sitä oli sitten sisälläkin siellä täällä. Lakaistessa villa vaan leviää ympäriinsä, ja vaikka kuinka lakaiset ja lakaiset, niin aina sitä vaan jostain tulee lisää. Jos ei muualta niin harjasta.

Mutta nyt siivoaminen sikseen. Jouni ja Timo olivat tehneet porrasaukon oikean kokoiseksi ja Siippa askarteli siihen tänään Villen kanssa hienon kaiteen. Olivat oikein laittaneet kaiteeseen CE-merkinnän :) Viime aikoina meillä on kyllä käynyt kivasti kavereita auttamassa Siippaa raksalla. Kaikenlaista kannettavaa ja yläkertaan nostettavaa kun on ollut melkoisesti. Iso kiitos siis kaikille osallistuneille - sauna lämpiää teille varmasti sitten aikanaan.

Porrasaukko

Yläkerrassa lattia ja vinot katon osat on levytetty ja parvekkeen ovi laitettu paikoilleen.

Siipan studion seinä.
Meillä on ovi!
Tilasin eilen yläkerran lattiaan kipsivalun, mutta tarkkaa valuaikaa en tiedä, sillä pyysin sopimaan sen Vastaavan kanssa. Kerron kyllä kipsivalusta tarkemmin täällä sitten, kun se on tehty. Yläkerrassa pitää vielä tehdä yhtä sun toista ennen kuin valamaan päästään: kipsivalun alle tulevat paperit ja reunanauhat pitää asentaa samoin kuin jakotukki ja lattialämmityskaapelit. Pyykkikuilun aukko välipohjaan pitää myös tehdä - kun vaan tietäisi, mistä tuo pyykkikuilu edes tullaan tekemään ja minkä kokoisena... 

Illalla hain postista Netraudan paketin, jossa tuli yläkerran kylppäriin blingbling-valaisin :) Huomenna laattakauppaan etsimään siihen sopivia laattoja, jei...

Anetan Teresa kylpyhuoneen valaisin
Mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

 1. Temppiä siivoiluun! :) Suosittelen lämpimästi raksaimurin hommaamista. Meillä on siivottu koko raksa-aika siten, että ensin olen lakaissut rikkalapion ja harjan kanssa isommat roskat pois, ja sen jälkeen imuroinyt Kärcherin märkä-kuiva imurilla, jossa on pölypussi. Auttaa vähentämään pölyn määrää raksalla.

  Ja olen koko raksa-ajan miettinyt, että oliko meillä poikkeuksellisen siistit timpurit, mutta heidän jäljiltään siivottavaa ei juuri ollut. Kuten ei juurikaan muidenkaan työmiesten jäljiltä. :)

  Kipsivalusta odottelen myös mielenkiinnolla mahdollisimman tarkkaan kertomusta, jos vaan jaksat kirjoitella. Meille on myös tulossa jossain vaiheessa yläkertaan kipsivalulattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin jo aiemmin hankkia raksaimurin, mutta timpurit suosittelivat sellaista kouluharjaa, joka toki onkin ihan hyvä, mutta mielestäni ei riittävä. Juurikin tuo pöly minua häiritsee. Tosin ei sitä imurillakaan pois saa kun lakaisu ja imurointi nostattaa sen ilmaan. Pohdin silti edelleen vakavasti sitä imuria...

   Ja minä luulen, että kyse ei ole nyt siitä, että meillä olisi poikkeuksellisen sotkuiset timpurit ja työmiehet vaan siitä, että minä olen poikkeuksellisen siisteysfriikki ;)

   Kipsivalusta aion tosiaan kirjoitella enemmän sitten, kun homma on (toivon mukaan onnelisesti) bueno. Oletettavasti tässä viikon-parin sisällä.

   Poista