Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 22. marraskuuta 2014

Asennuksen neljäs ja viides päivä

Torstaina ei päästy ollenkaan käymään raksalla - tai no käväisi Siippa siellä pikaisesti pyörähtämässä tosi myöhään (ja asennusporukka oli vasta lähtöä tekemässä). Yksi valoisa kuva torstai-päivältä kuitenkin löytyy:

Aluskate alkaa olla valmis. (Kuva lainattu Talopirkan facebook-sivulta)
Olen kyllä niin tyytyväinen tuohon talomme ulkonäköön (jo näin keskeneräisessä vaiheessa). Se on juuri sellainen, josta olen haaveillut :)

Perjantaina suunnattiin heti töiden jälkeen raksalle - Siippa edellä jo aiemmin ja minä perässä vähän myöhemmin. Siippa haki tallin pohjaa varten jo styrokseja valmiiksi. Raksalla meille riitti hommia roskien keräämisen merkeissä - käsittämätön määrä kaikenlaista laudanpätkää ja roskaa oli kyllä ympäriinsä.

Kuuden jälkeen aloitettiin kattotiilien nostaminen katolle. Siippa auttoi taas nosturikuskia, jotta kenenkään asennusporukasta ei tarvinnut välillä hypätä alhaalla. Minä lähinnä yritin pysyä poissa tieltä ja alta (tiililava painaa kuitenkin yli tonnin). Homma oli valmis joskus yhdeksän maissa.

Kummasteltiin myös porukalla sitä, että tiiliä oli tullut yksi kokonainen lava liikaa - no saadaanpa tehtyä hiukan isompi roskakatos :) Ja vajaan katto :) Asentajat tosin suunnittelivat tekevänsä Vastaavan "nakkikoppiin" (=työmaakoppi) tiilikaton ja laittavansa paneloinnit ja perinnelankut - mitähän katsastusmiehet sanoisivat liikkuvasta Kannustalosta ;)

Ensimmäisen lavan purkua (pahoittelen kuvan surkeaa laatua).
Talo saatiin tähän vaiheeseen täysin kuivassa säässä. Jopa nosturikuski ihmetteli, että oltiin saatu talo pystyyn ilman pisaraakaan vettä, mikä lienee aikamoinen ihme tähän aikaan vuodesta. Illalla viimeisiä tiilikuormia nostellessa alkoi sataa vähän lunta, mutta niin kauan kun pysyy pakkasen puolella, se on helppo saada lehtipuhaltimella pois tiilien alta :)

2 kommenttia:

  1. Teidän katto on niin julmetun korkealla et en uskaltais kiivetä edes tikkaita puoleenväliin. :D Meillä jäi kanssa tiiliä lavallinen yli mutta eiköhän niillekin käyttöä keksi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minua huimasi jo, kun nousin tikkaille maalailemaan räystäslautoja. Mutta nuo asentajat pomppivat tuolla ylhäällä kuin oravat - olivat selkeästi tehneet sitä ennenkin :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.