Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

tiistai 25. marraskuuta 2014

Sisustuspaneelit

Raksalta ei juuri nyt saa yhden yhtäkään kuvaa tässä pimeydessä ja vesisateessa, joten joudun tällä kertaa keksimään postaukseni aiheen jostain ihan muualta. Se ei ollut kovin vaikeaa :) Ohimennen mainiten meillä kävi muuten tosi onni noiden pystytyssäiden suhteen - nyt tosiaan taas marraskuu näyttää karuinta puoltaan vesisateen merkeissä. Onneksi meillä on talossa jo katto päällä :)

Tänään ajattelin kirjoitella vähän sisustuspaneeleista. Olen jo jonkin aikaa mutustellut ajatusta siitä, että kuistiimme tulisi paneeliseinät. Pystypanelointi tuo jotenkin mieleeni liikaa sellaisen mummola-fiiliksen, jota en aja takaa, joten ainakin tällä hetkellä olen enemmän vaakapaneloinnin kannalla. Pinta saisi olla ehkä jopa hiukan rosoista - sellaista tavanomaista sileäksi höylättyä paneelia en siis haluaisi, mutten nyt toki mitään ihan raakalautaakaan. Tyyli olisi siis jotain tämän suuntaista:

Tämä ja muut paneelikuvat tällä sivulla lainattu Siparilan sivustolta. Kuvissa Struktuuri sisustuspaneeli.

Kuistiin seinäväriksi tulisi luultavimmin valkoinen, koska tila on sen verran pieni. Vaikka toisaalta ei tällainen kaksivärinenkään panelointi ollenkaan pahalta näytä:


Tuossa jälkimmäisessä kuvassa paneeli on hiukan leveämpää profiililtaan ja siitä tykkään kyllä kovasti. Kuistiin olen lisäksi haaveillut sellaista vanhaa (tai uusvanhaa) vaatekomeroa normaalin kiintokomeron sijaan. Tämä esimerkiksi on todella kaunis:

Kuva lainattu Katin Huonekalujen sivuilta.
Panelointia suunnittelin myös kodinhoitohuoneen pukeutumistilaan. Siihen sopisi mielestäni kuin nenä päähän tämä helmiäisharmaa paneeli:


Pukeutumistilaanhan tulee kiintokalusteena penkki, jonka värinä on oletettavasti valkoinen. Seinälle ajattelin valkoista vähän ehkä vanhahtavaakin hattuhyllynaulakkoa. Jotain tämän suuntaista ehkä:

Tämä naulakko Käinby1925-mallistoa.
Ihan mieleistä naulakkoa ei tosin ole vielä silmiini missään sattunut, joten ehkä pitää kysäistä Siipalta, josko hän suostuisi vaikka vähän askartelemaan :)

Mielelläni kuulisin kokemuksia ja näkemyksiä. Oletko sinä käyttänyt sisustuspaneelia seinissä? Ja mitä tykkäät näistä suunnitelmistani?

4 kommenttia:

 1. Sisustuspaneelit on kivoja, olen niitä pähkäillyt meidän yhdelle seinälle. Mutta kun katto on raakalautaa, voi siitä tulla sekamelska, joten suunnitelma jäissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee valkoinen mdf-paneelikatto ja uskoisin, että se sopii yhteen puupaneeliseinän(kin) kanssa. Kokonaisuuksia on tosin kyllä niin vaikea hahmottaa vain päässään...

   Poista
 2. Meille on myös suunnitteilla siparilan sisustuspaneelia ainakin vessaan yhdelle tai kahdelle seinälle. Nyt on käynyt mielessä myös kodinhoitohuone, mutta onneksi siellä ei oikein ole sopivaa seinäpintaa, jonne tuon sisustuspaneelin laittaisi. Nälkä kasvaa syödessä. :)

  Meillekin tulee valkoinen mdf-paneelikatto ja uskon että sisustuspaneeli sopii sen kanssa loistavasti. :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen pohtinut josko laittaisi tuota paneelia alakerran vessan takaseinään. Toisaalta koko vessan tyyli on vielä ihan täysin auki ja hakusessa. En kuitenkaan haluaisi ryöstöviljellä tuota paneelia, koska se menettää mielestäni jujunsa jos sitä on liikaa. Ja Siippakin haluaisi studioonsa jotain vanhaa ladonseinää.

  VastaaPoista