Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 15. marraskuuta 2014

Valmistautumista

Tämä viikko on mennyt pääosin valmistautuessa talon tuloon. On hankittu ja haalittu erinäisiä tavaroita, kuten telineitä, suojapeitteitä, työmaavaloja ja radonsuojaa. Tai no Siippa on kaikki nuo edellä mainitut hoidellut. Minä en ole tainnut tehdä oikein mitään. Paitsi kävin minä taas yhtenä iltana istumassa keittiösuunnittelijan luona - on muuten käsittämättömän työlästä ja aikaa vievää tuo keittiöiden kilpailuttaminen. Luulen, että minun kuntoni ja kestävyyteni riittää tällä erää vain noihin kahteen eri keittiövalmistajaan. Valitsen sitten niiden väliltä - tuli mitä tuli.

Tilasinhan minä meille myös kattoturvatuotteet, tikkaat ja rännitkin. Sain tosin heti tilauksen tehtyäni ahaa-elämyksen: talomme tulee pohjamaalattuna ja otsalautojen maalaus tulee olemaan älyttömän hankalaa, jos rännit ovat kiinni. Onneksi rännifirma oli enemmän kuin joustava ja sovimme asennuksen vasta keväälle - sitten kun olemme (toivottavasti) saaneet ensin maalattua vähintään nuo otsalaudat. Tulee muuten vähän edullisemmaksikin noin, joten mikäs siinä.

Tontilla tapahtuu koko ajan, itse en tosin ollut siellä taaskaan koko viikkoon käynyt. Maanantaina perustusfirma asensi patolevyt ja muutoinkin viimeisteli perustukset. Perustukset onnistuivat ymmärtääkseni muutoin kuten pitääkin, mutta yhdestä seinästä oli tullut 15 milliä liian pitkä, kun toleranssi on 10 milliä. Tämä vaatinee jonkinmoista kikkailua elementtejä asennettaessa, mutta toivottavasti ei muodostu isoksi ongelmaksi.

Perustusmiesten poistuttua maansiirtofirma tuli paikalle asentamaan salaojat, radonputken, sadevesiputket ja rännikaivot sekä tekemään täytöt. Perjantaina tontilla tehtiin sisäpuolisia täyttöjä - itse Herra Kauha soitti kello kahdeksalta illalla (!) ja kyseli, miten paksu lattialaatta ja eristekerros tulee tallin lattiaan. Siinä sitten kesken kanansiipien syönnin kaiveltiiin mittoja - kaikenmaailman piirustuksia on jo kertynyt niin kauheasti, että juuri sen oikean löytäminen ei käynyt ihan käden käänteessä. Maansiirtofirmalla on hiukan ilmeisesti urakka-aikataulu venähtänyt. Jotenkin kävi sääliksi, kun ovat joutuneet ilta- ja viikonlopputöihin, vaikka eihän se varsinaisesti meidän ongelmamme ole, koska meidän (tiukka) aikataulumme on heille tehty selväksi jo alusta lähtien.

Tältä tontilla näytti tänään:

Aikamoinen kuhina kävi.
Kuistin täyttöä.
Siippa mittailee autotallia.
Hienosti homma siis tontilla etenee vaikka viikonloppunakin töitä joudutaan tekemään - eiköhän nuo kuitenkin maanantaiaamuksi ehdi saada kaiken olennaisen valmiiksi. Mekin päästiin tekemään jotain, vietiin nimittäin kaksi peräkärryllistä perustusten teosta kertynyttä roskaa jäteasemalle. Tuli hyvä mieli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti