Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

maanantai 17. marraskuuta 2014

Talo nousee

Tänään vietimme Siipan kanssa lähes koko päivän raksalla vastaanottamassa taloamme. Kaksi rekka-autollista tuli tavaraa, kolmas saapuu vielä huomenna. Kuvat puhukoon puolestaan.

Aamulla kello seitsämän asennusryhmä saapui paikalle, eikä siinä kauan nokka tuhissut, kun hommat olivat jo täydessä käynnissä.
Ensimmäinen rekkalasti alkaa pian olla purettuna. Toinen rekka odottaa jo taustalla. Siippa auttoi tavaroiden purkamisessa.
Mansardikehä ja tuo etualalla oleva vihreä mötikkä on nimeltään runkoleijona - älkää kysykö, mihin se tulee.
Välillä keiteltiin vähän aamukahvia.
Sieltä lähtee paljastumaan ulkoseinäelementit.
Ensimmäisen elementin nosto.
Tässä keittiön seinän asennusta.
Vierashuoneen seinä paikoilleen...
Välillä vähän pienempiä elementtejä...
Kuistin etuseinä. Löydätkö kuvasta virheen?
Tietysti välillä piti tarkistaa, onko vaaterissa.
Viimeinen seinä - mahtui.
Alakerta terassin seiniä vaille valmiina.
Kommunikointi talon takaa nosturin koppiin sujui radiopuhelimella.
Viimeisiä viedään...
Tältä se näytti, kun me lähdimme kotiin - miehet jäivät vielä ahertamaan.
Tapanin asennusporukka on kyllä kovaa sakkia. Yksi joutui kesken päivän käymään hammaslääkäripäivystyksessä hammassäryn vuoksi, mutta eipä tuo juuri näyttänyt tahtia hidastavan. Hienosti sujui kaikki tänään ja ensimmäinen kerros on pystyssä! Huomenna saadaan talo ilmeisesti harjakorkeuteen - tosin valitettavasti arki ja työt kutsuvat, joten tämä lysti jää meiltä näkemättä :(

2 kommenttia:

  1. Onnea talon saapumisesta tontille! Aika paljon konkreettista yhden päivän aikana vai mitä? Mieletöntä vauhtia on teidän projekti kyllä edennyt!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti! Hurjan nopeasti tuo kyllä nousee - tänään illalla on varmaan jo yläkertakin :) On tämä vauhti niin huima, ettei meinaa oikein oma pää perässä pysyä. Eilen juuri ihmettelin, että nyt se talo todella on tuossa. Tähän asti on vaan eletty tähtäimessä viikko 47 ja talon asennus, ja jännitetty, ehtiikö kaikki valmiiksi. Nyt pitääkin yhtäkkiä kääntää aivot ihan eri asentoon ja ruveta katsomaan eteenpäin.

    VastaaPoista