Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 8. marraskuuta 2014

Perustukset

Tänään vihdoin päästiin taas tontille - itse en ole siellä ehtinyt käymään sitten sunnuntain. Siippa on siellä toki harva se ilta poikennut, kun ajaa ohitse joka tapauksessa päivittäin. Hiukan oli erinäköistä kuin viime vierailulla viikko sitten. Lumen (ja kaiken rojun) keskeltä törröttivät talon perustukset! Perustuksia lämmitellään nyt sähkökaapelilla, jotta kovettuisivat tarpeeksi nopeasti (eivätkä pääsisi jäätymään). Ilmeisesti tallin perustuksia lämmitetään kaapelin sijaan puhaltimella ja siksi perustukset on huputettuna pressun alle.

Tähän nousee Mäkituvan Rauhala.

Tallin perustukset suojapeitteen alla.

Tähän tulee meidän keittiö.

Tähän taas tulee ruokahuone ja olohuone.
Jotenkin kovin pieneltä vaikuttivat huoneet, mutta niin ne kai yleensä aina tässä vaiheessa. Eikä tilanne tältä osin taida helpottua vielä seinien noustua.

Vietiin tontille samalla kuormalavoja, joiden päälle voidaan varastoida talotavaraa. Huomenna pitäisi hakea pystyttäjiä varten telineitä. Tässä ruvetaankin nyt varustautumaan talon pystytykseen. Perjantaina nimittäin vahvistettiin, että talomme toimitetaan maanantaina 17.11. klo 7.00. Se on ihan kohta!

Siippa teki juuripaaluja elementtien väliaikaista tuentaa varten.
Koska torstaina ja perjantaina satoi lunta, oli sitä myös talon "sisällä". Yritin enimpiä lapioida pois - onneksi tulevalle viikolle on lupailtu taas lämpöasteita ja jopa vesisateita. En muista, että olisin koskaan ennen ollut niin harmissani lumesta kuin nyt olen ollut, ja toivonut sen pois sulamista. Ja kerta oli muuten ensimmäinenkin, kun lunta tuli keittiöstä ja olohuoneesta lapioitua ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.