Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 1. marraskuuta 2014

Tontilla

Vihdoin tänään pyhäinpäivänä päästiin tontille valoisan aikaan - aiemmin on yritetty vain taskulampun valossa hahmottaa, mitä tontilla on päivän aikana tapahtunut. Paljon oli saatu aikaan neljässä päivässä. Tältä siellä nyt näyttää:

Tässä kuva suunnilleen samasta kohdasta kuin viime postauksen ensimmäinen kuva. Hiukan eri näköistä, eikö?

Pari kiveäkin oli löytynyt. Näistä osa jätetään pengerryksiksi pihamaalle.

Hiukan kokonaiskuvaa. Etualalla tallin pohjaa, takana talon jo valmis sorapatja.

Kunnallistekniikkaa ja sähköputkea.
Kun vielä viikko sitten tuntui, että koko ajan pitää vaan kilpailuttaa kaikkea mikä liikkuu ja tehdä sopimuksia toisensa perään ja mitään näkyvää ei silti tapahdu, niin nyt kelkka on tainnut kääntyä toisin päin. Tontilla tapahtuu koko ajan jotain ja tämä tahti jatkuu ainakin seuraavat viikot, mutta kilpailutusrintamalla on hiljentynyt. Kaikki pääurakoitsijat olemme valinneet ja nyt voidaan keskittyä yksityiskohtien hiontaan. Siippa on viime päivät säätänyt LVI:n yksityiskohtia ja minä taas olen  hoidellut erinäisiä sopimusasioita (mm. sähkö, vesi&viemäri, vakuutus). Seuraavaksi taidan käydä uudestaan keittiön kimppuun ja käydä pyytämässä tarjouksen vielä toisesta keittiöfirmasta.

Eilen saatiin Kannustaloilta laatikollinen (!) erilaisia rakennepiirustuksia. Osa menee kuntaan, osa työmaalle ja joku nippu oli pystyttäjien käyttöön. Jokaiseen nippuun oli onneksi liitetty myös pieni lappunen siitä, mihin tarkoitukseen ja kenelle nippu on tarkoitettu. Tästä olinkin erittäin kiitollinen talotehtaalle, sillä itku olisi muuten tullut paperikasan kanssa. Perustusten rakennekuvat saatiin jo aiemmin tällä viikolla, ja ne toimitin kuntaan saman tien. Seuraavana päivänä piirtäjä kyseli, tulivatko kaikki kuvat perille. Joku asiakas Outokummusta nimittäin oli soitellut ja ilmoittanut saaneensa meidän autotallin kuvat. Tarkistettuani asian huomasin, että yksi kuva oli kuin olikin jäänyt puuttumaan. Noh, sekin tulee meille pikimmiten. Enpä olisi kyllä itse huomannut koko asiaa.

Ensi viikolla tontille tulee perustukset - jännää! Silmä kovana tässä myös tarkkaillaan sääennustuksia ja toivotaan, että säät pysyvät meille suosiollisina, eikä pakkasta ja lunta tulisi vielä.

1 kommentti:

  1. Tänään sunnuntaina oli käyty tekemässä tallin sorapatjakin valmiiksi, joten perustusten tekijät voivat huomenna aloittaa muottien teon.

    VastaaPoista