Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

tiistai 24. helmikuuta 2015

Laatoitukset alkoivat

Tänään  vietimmekin vain aamupäivän raksalla, sillä Siippa lähti iltapäivällä viemään autoamme huoltoon.

Heti ensimmäisenä aamulla säntäsin yläkertaan rättien kanssa ja yllätys oli suuri, sillä ikkunoiden sisäpinnoissa ei ollut enää kosteutta juuri lainkaan. Seuraavaksi olikin pakko mennä katsomaan, mitä kosteusmittari näyttää.

Vain 72 prosenttia

Ja olihan se laskenut! Kunnollinen tuuletus illalla siis tuntui auttaneen, kuivaimen lisäksi. Nyt kosteutta on lähinnä enää yläkerran ikkunoiden ulommaisen lasin sisäpinnassa, mutta niin kauan kuin se ei sieltä noroina valu, ei ole ongelmaa, koska ulkopuite on alumiinia.

Jouni aloitti tänään laatoituksen. Yläkerran kylpyhuonetta visioin joskus muinoin mustavalkoiseksi (suunnitelmat löydät täältä) ja juuri sellainen siitä nyt sitten tuleekin. Ammeen takana olevaan seinään tulee musta laatta, samoin lattian laataksi tulee melko kiiltäväpintainen musta 10x10-laatta. Muut seinät tulevat valkoista 30x60 laattaa. Tuo musta tehosteseinä saikin kunnian olla talomme ensimmäinen laatoitettu seinä ja valmis pinta. Huimaa!

Siitä se lähtee.
EH Sinfonia Negro

Halusin seinään vähän jotain eloa ja siksi valitsin tuollaisen kolmiulotteisen laatan. Hankimme kaikki laatat Laattapisteestä. Minulla ei vaan yksinkertaisesti turnauskestävyys enää riittänyt juoksemaan eri kaupoissa laattaostoksilla. Tuolta sai kätevästi kaikki saman katon alta ja kokonaisuuksien vertaileminen keskenään oli helppoa. Esittelen valintoja täällä sitä mukaa, kun pintaa valmistuu :)

Jouni oli juuri aloittelemassa ikkunaseinän laatoitusta, kun jouduimme lähtemään, joten siltä osin kuvia tulee joku toinen kerta.

Tasoitemies paklaili tänään pohjamaalauksen jäljiltä jääneitä koloja ja hioi kökkäkeitä. Tilasin meille siis tuon tasoitusurakan pohjamaalauksella pintaa vaille valmiina. Erona pelkkään pohjamaalaukseen ainakin tällä tekijällä on se, että tuohon pintaa vaille valmiiseen kuuluu tosiaan vielä tämä pohjamaalauksen jälkeinen korjailu ja uudelleenmaalaus sekä nurkkien akryylimassat. Eilen seinät olivat ihanan valkoiset, tänään taas täynnä harmaita tasoiteläikkiä, jotka tosin mitä luultavimmin vielä päivän mittaan peittyvät jälleen maalin alle. On tuokin kyllä monivaiheista hommaa. Ei taitaisi minun kärsivällisyyteni tuohon riittää :)

Paikkailua

En ole tainnut tänne aiemmin vielä laittaakaan kuvaa meidän etuovesta. Ovi on siis Kaskipuun Kannustaloille valmistama Onnela-ovi. Itse ainakin tykkään tuosta nelipeilisestä ovesta, se on sopivan vähäeleinen ja muutoinkin talon tyyliin sopiva. Ikkunaa en ainakaan vielä ole oveen kaivannut, sillä kuistissamme on kyllä monta ikkunaa ja oven päälläkin on pieni ikkuna - valoa siis riittää kyllä. Sitä paitsi kodinhoitohuoneen ikkunasta pääsee kyllä tarvittaessa vakoilemaan, kuka on ovella ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti