Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

tiistai 3. helmikuuta 2015

Yläkerta ennen kipsivalua

Siippa on nyt ollut kolme iltaa reissun päällä ja kävinpä sitten jo kolmantena iltana peräkkäin tekemässä lumityöt raksalla. En oikeasti voi käsittää, miten nuo talven lumisimmat jaksot osaavatkin ajoittua aina siihen, kun Siippa on reissussa (tai Siippa ajoittaa reissunsa niihin). Mutta niin vaan kävi taaskin...

Kipsisäkkien päällä oleva muovi oli onneksi suojannut ihan hyvin, eikä säkkeihin näyttänyt sataneen juurikaan lunta. Harjasin kuitenkin enimmät lumet suojamuovin päältä pois.

Laitan tänne taas pari kuvaa Siipan iloksi. Nyt yläkerta näytti ainakin minun silmiini olevan täysin valmis vastaanottamaan huomisen kipsivalun. Jouni ja Timo olivat tänään ahkeroineet loputkin alaohjauspuut ja väliseinärungot paikoilleen ja tila alkaa pikku hiljaa hahmottumaan (ja pienenemään).

Tähän tulee minun työhuone.

Minun työhuoneesta tulee meidän talon pienin huone, mutta samalla ainoa huone, jossa on parveke :) Huoneeseen tulee lasiset pariovet ja oven kummallekin puolelle sisäikkunat. Tarkoitus olisi siis, että parvekkeen ikkunoiden kautta tulisi mahdollisimman paljon valoa myös yläkerran aulaan.Siipan studiosta puolestaan tulee talomme suurin huone, jos olohuone/ruokailutilaa ei huomioida. Niin, minulle pienin, Siipalle suurin - tasan ei käy onnen lahjat ;) Siipan studion ja muun asuintilan välisestä seinästä tulee huomattavasti muita väliseiniä paksumpi ja toivottavasti samalla myös äänieristävämpi. Se, miten seinän rakenne lopulta tullaan toteuttamaan, on kai vielä hiukan auki. Oveksi aulan puolelle tulee samanlainen ovi kuin muuallekin, ja lisäksi laitetaan toinen ääntä eristävä ovi. Seinän sisään saamme kätevästi piilotettua noita alakertaan meneviä ilmanvaihtoputkia, muuten niitäkin olisi pitänyt koteloida jonnekin.

Jälkimmäisessä kuvassa näkyy taustalla myös yläkerran kylppärimme. Meinasimme ensin tehdä kylppärin studion seinään saakka, jolloin kylppäristä olisi tullut melkoisen ruhtinaallinen. Tulimme kuitenkin lopulta siihen tulokseen, että emme tarvitse niin isoa kakkoskylppäriä ja toisaalta yläkerran aulaan olisi kiva saada valoa hiukan toisestakin suunnasta. Niinpä pienensimme kylppäriä niin, että yksi noista kapeista ikkunoista on nyt aulan puolella ja kaksi kylppärin puolella. Toistaiseksi olen ainakin vielä ihan tyytyväinen ratkaisuun.

Makuuhuone ja vaatehuone

Yläkerrassa on lisäksi vielä makuuhuoneemme ja sen yhteydessä suht reilun kokoinen vaatehuone. Vaatehuoneessa meinasi tulla ongelma noiden ilmastointiputkien kanssa - en olisi millään halunnut, että ilmastointiputkia vedetään siten, että ne vievät vaatehuoneesta täyskorkeaa seinätilaa. Jouduin kuitenkin taipumaan tässä, sillä toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä kotelo makuuhuoneen puolelle, jolloin makuuhuoneen ovea ei olisi saanut apposen auki. Nyt nuo putket ovat kuitenkin mielestäni niin hyvin kuin ne nyt tässä tilanteessa voivat olla ja niiden eteen mahtuu kyllä vielä jonkinmoinen hyllykin. Kiitos siis Vastaava-Arille, joka jaksoi vääntää noiden putkien asentajien (ja hankalan emännän) kanssa.

Huomenna on edessä kipsivalu, ja seuraava postaukseni tuleekin mitä suurimmalla todennäköisyydellä koskemaan juurikin sitä. Toivotaan, että kaikki sujuu huomenna hyvin. Eniten ehkä tällä hetkellä jännittää, suostuuko vesimittarimme antamaan riittävästi vettä - se on nimittäin jo kahteen otteeseen mennyt tukkoon hiekasta tässä alkuvuoden aikana. En tiedä, mistä putkistoihin on hiekkaa päässyt, mutta eivät nuo tuntuneet asiaa vesilaitoksella sen enempiä kummastelevan, joten ei kai se sitten ihan poikkeuksellista ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti