Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Tasoitteet seinässä ja raksa siivottu

Viikonloppuna on siivoiltu tasoitetöiden jälkiä. Olisi pitänyt kyllä ehdottomasti ottaa yksi "ennen" kuva, jotta olisitte nähneet, mikä oli lähtötilanne. Monen tunnin lakaisun, lastan heiluttamisen ja imuroinnin jälkeen ei kyllä voinut muuta kuin taputtaa itseään selkään - niin hienoon kuntoon raksa tänään jäi. Eilen molemmat appivanhemmat olivat auttelemassa ja tänään appiukko yksin.

Makuuhuonetta
Lisää makuuhuonetta ja vaatehuone
Studiota

Erityisen hyvä mieli tuli siitä, kun saimme vihdoin ja viimein myös alakerran kylpyhuoneen lattian ja seinät putsattua. Lattia oli täynnä erilaisia laastikökköjä ja niiden irrottaminen ei käynyt ihan käden käänteessä, osa oli nimittäin kiinni todella tiukassa. Lisäksi muuratut seinät hiottiin läpi Rahinalla.

Osa eteisestä, keittiö ja vierashuone oli jo perjantaina pohjamaalattu, joten ikkunasuojat saatiin ottaa noista huoneista jo kokonaan pois.

Pohjamaalattu keittiö

Yläkerrastakin otettiin suojat viikonlopun ajaksi pois, mutta kiinniteltiin ne tänään taas takaisin. Pohjamaalikin levitetään nimittäin ruiskuttamalla, joten sen vuoksi ikkunat ja ovet pitää vielä maalaamisen ajan olla suojattuina. Kosteus yläkerrassa on himpun verran vähentynyt, mutta kyllä kosteusmittari tänään näytti yhä 82 prosenttia. Kuivain on kuitenkin irrottanut kosteutta hyvin - eilen Siippa tyhjensi siitä yhteensä varmaan parikymmentä litraa vettä, tänään jonkin verran vähemmän. Alakerran tilanne sen sijaan on kosteuden suhteen jo ihan inhimillinen.

Kuivain yläkerran aulassa.

Muistan joskus muinoin ihailleeni jostain blogista raksakuvia, joissa esiteltiin juuri tätä vaihetta. Ihmettelin, miten jollain voi olla noin siisti ja tyhjä raksa. Omalla raksalla oltiin silloin vaiheessa, jolloin sahanpurua, kipsilevyn ja kertopuun palasia ja ties mitä muuta roskaa ja moskaa sekä mitä erilaisimpia työvälineitä oli joka paikka pullollaan. Nyt ymmärrän paremmin, miksi tässä kohdin raksasta saa varsin siistejä kuvia :)

Jostain syystä huoneet vaikuttavat tällä hetkellä kovin pieniltä. Erityisesti yläkerrassa oleva työhuoneeni näyttää suorastaan pikkuruiselta. Kotona piti jo varmuuden vuoksi mittailla työpöytää ja kirjahyllyä, ja varmistella mahtuvatko edes vierekkäin siihen, mihin niitä olin ajatellut. No mahtuvat kyllä ihan kevyesti. Kalustamattomina nuo huoneet vaan näyttävät nyt kovin pieniltä. Tosin ei meillä kovin suuria huoneita ylipäänsä edes olekaan.

Erityisen tyytyväinen olen tällä hetkellä siihen, että päätimme vielä loppumetreillä pienentää yläkerran kylpyhuonetta ja suurentaa aulaa, jotta saisimme aulaan ikkunan myös toiselle puolen taloa. Nyt aulaan tulee kivasti valoa useammasta suunnasta ja se on kyllä ehdottoman hyvä asia. Tällaisena pilvisenäkin päivänä, jollainen tänään oli, yläkerrassa on kuitenkin ihan kivasti luonnonvaloa. Minusta ne sellaiset putkimalliset yläkerrat ovat jotenkin aina olleet kovin synkkiä ja ahtaan tuntuisia, enkä halunnut meille sellaista.

Lomaviikko edessä - saa nähdä, mitä kaikkea ehditään saamaan aikaan. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti