Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Saunan valinta ja lattian hionta

Tänään kävimme valitsemassa meille saunan. Jätimme sen jo alun alkaen pois talopaketistamme, koska jo silloin tuntui, että haluamme panostaa saunaan vähän enemmän, emmekä halua mitään ihan perusmallia. Tykkäämme molemmat kovasti saunomisesta ja halusimme taloomme tilavan saunan, jossa mahtuu kunnolla makoilemaan lauteilla. Olen aina asuntomessuilla ihastellut lämpökäsiteltyjen saunojen tuoksua, enkä voinut sitä nytkään vastustaa, vaikka lämpökäsitellyn puun väri vähän arveluttikin. Toisaalta lämpökäsitelty puu on niin paljon värjättyjä helppohoitoisempi, eikä se kaipaa kuin parafiiniöljyä pintaan silloin tällöin. Päädyimme siis lämpökäsiteltyyn haapaan sekä laude- että paneelimateriaalina. Paneeleiksi valitsimme 140 mm leveät suorareunaiset paneelit ja lauteiksi myös leveät kahdesta liimapuusta tehdyt koverat lauteet. Kuvia minulla ei nyt ole, mutta lupaan laittaa niitä sitten joskus, kun sauna on valmis. Jos materiaali valittiin hajun perusteella, niin lauteiden muoto valittiin kyllä puhtaasti perstuntumalla - kovera laude oli vaan jotenkin todella miellyttävä istua (ja samoin maata).

Iltapäivällä suuntasimme raksalle. Jouni oli laatoittanut yläkerran kylppärin seinät kauttaaltaan ja alakerran vessa oli menossa. Kylppärin muille seinille samoin kuin alakerran vessan kaikille seinille tulee ihan vaan simppeli iso 30x60 valkoinen laatta.

Yläkerran kylpyhuonetta

Alun perin ajatuksenani oli laittaa alakerran vessaan yhdelle seinälle jokin kiva tapetti. En vaan lopulta onnistunut mistään löytämään sellaista, joka olisi kunnolla kolahtanut. Niinpä päätin, että laitetaan sitten laatta kaikille seinille ja koitetaan keksiä jotain muuta katseenvangitsijaa. Itse asiassa minulla on jo aika vahva visio siitäkin olemassa, mutta katsotaan nyt...

Illan ohjelmamme oli betonilattian hionta. Siippa aloitti hiomalla ensin autotallin - siellä oli hyvin tilaa harjoitella :) Minä lakaisin sillä aikaa alakerran. Ennen alakerran hiontaa teimme vielä tasoitetyön "loppukatselmuksen" ja totesimme jäljen varsin kelvolliseksi ainakin kyseisessä valaistuksessa - pitänee kuitenkin katsoa työn jälkeä vielä hiukan tarkemmin kunnon päivänvalossakin. Lattian hionnan aloitimme keittiöstä. Siippa hioi ja minä tulin imurilla perässä. R2D2 tosin osoittautui turhan tehottomaksi betonipölyn imemiseen, mutta paremmin sillä nyt kuitenkin lähti kuin harjalla.Saimme urakoitua illan aikana keittiön, ruokailutilan, olohuoneen, eteisen ja kuistin ennen kuin virta rupesi loppumaan. Päätimmekin jättää lopun huomiselle, ja lähteä kotiin saunomaan betonipölyt pois.

2 kommenttia:

  1. Oi, ette voineet koveraa vastustaa :) Mielenkiintoista nähdä teidän sauna sitten aikanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ensin ajateltiin kyllä ihan suoraa lankkulaudetta, mutta jotenkin pehva valitsi sitten kuitenkin koveran. Meidän saunasta tulee kyllä varsin perinteisen näköinen ja selkeälinjainen (lue: tylsä), mutta lämpökäsitelty puu ei jättänyt kauheasti valinnanvaraa esim. värimaailmalle... Toivottavasti kovera laude tuo kuitenkin edes vähän ilmettä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.