Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Tuulisen päivän touhut

Tänään oli tuulinen päivän - tai oikeastaan ennemminkin myrskyisä. Päästyämme raksalle Siippa totesi, että pihaan jääneet tyhjät kipsisäkitkin ovat onneksi vielä paikoillaan. Joo, no oli niistä yksi. Muut kuusi olivat lennelleet ympäri maita ja mantuja. Niinpä ihan heti ensi töiksemme rupesimme metsästämään noita karkuun lennelleitä säkkejä, jotka onneksi yhtä karkulaista lukuun ottamatta löytyivät suht läheltä. Heti tuli mieleeni muisto muutaman vuoden takaa Tapaninpäivän myrskyn jälkeiseltä päivältä, kun silloinen naapurimme keräili rakennustyömaaltaan karanneita styrokseja. Silloin mietin, että onpa kumma, kun naapuri ei ollut tajunnut niitä mitenkään suojata tai laittaa painoja päälle. Tänään en enää kummastellut, sillä kyllä meidänkin kipsisäkkien päällä oli painoja, mutta eivät näköjään riittäneet mihinkään. Meinasin nimittäin itsekin lentää tuulen mukana kantaessani kahta säkkiä.

Säkkiepisodin jälkeen pääsimme sisätöihin. Siippa aloitti yläkerran väliseinien villoituksella. Kaikkea ei vielä pystynyt villoittamaan, koska sähkövetoja pitää vähän korjailla makkarista ja kylpyhuoneessa taas pitää mallailla vielä peilivalaisinten paikkoja.Minä imuroin ensin alakerran. Imurimme (R2D2) sai aikamoisen iskun, kun yritin siirtää sitä alakerrasta yläkertaan - sen alaosa nimittäin pudota mätkähti lattialle ollessani tikkaiden puolivälissä. Vähän palasia irtosi, mutta ei onneksi mitään toiminnan kannalta elintärkeää kuitenkaan. Fiksuna tyrkkäsin vain yläosan takaisin paikoilleen, ja rupesin imuroimaan lattialle levinnyttä pölypussin sisältöä. Ei hyvä, sillä pölypussi oli irronnut paikoiltaan ja imuri pöläytti aikamoisen pölypilven huoneilmaan. Tajusin kyllä tilanteen varsin nopeasti, mutta huone oli siinä vaiheessa jo sakeana pölystä. Joten ei muuta kuin ovea auki, ja sitten puhdisteltiinkin imurin suodatinta... No pääsin kuitenkin lopulta jatkamaan imurointia myös yläkerrassa.

Irrottelin myös yläkerrasta reunanauhat sieltä, missä ne vielä olivat paikoillaan. Siippa otti todisteeksi kuvan. Minusta ei kovin montaa kuvaa raksalta olekaan, koska itse yleensä olen aina kameran takana.


Ilma kirkastui iltapäiväksi ja oli taas muutoinkin tosi kiva olla raksalla valoisan aikaan. Raahattiin parketin palatkin raksalle mallailtavaksi. Emme siis vieläkään ole saaneet tehdyksi valintaa meille tulevan parketin suhteen. Eikä tilanne tältä osin tänäänkään muuttunut vielä mihinkään. Miten tuo valinta onkin niin vaikea?!?Minua ovat ruvenneet jotenkin ihan hirveästi ahdistamaan nuo ruskeat kipsilevyseinät. Valokuvistakin tulee tasaisen tympäiseviä, ja kaikki näyttää jotenkin hirvittävän ankealta. Tuntuu, että kaikilla on vain blogeissaan hienoja ja viimeisen päälle asemoituja ja mietittyjä kuvia, ja minulla on täällä vain ruskeita kipsilevyseiniä...

Takan piippu oli saanut pellityksen jo viikolla, mutta vasta tänään näin lopputuloksen valoisan aikaan. Tänään tosiaan paistoi kunnolla pitkästä aikaa aurinkokin. Talomme on ilmansuunnaltaan niin, että auringonpaiste osuu ihanasti meidän parvekkeelle ja toki myös minun tulevaan työhuoneeseen. Seisoskeltiinkin hetki Siipan kanssa parvekkeella ihailemassa sieltä aukeavia maisemia ja nauttimassa auringosta (sekä hengittämässä raitista ilmaa, jota sisällä ei imuriepisodini ja seinien villoituksen takia juuri ollut).


Lopuksi rupesimme vielä lukkosepiksi ja asensimme etuoveen painikkeen ja lukkopesän. Asennushan jäi viikko sitten tekemättä, koska painikkeen ruuvit olivat liian lyhyet. Hain viikolla painikkeeseen pidemmät ruuvit ja nyt saimme painikkeen paikoilleen helposti. Lukko sen sijaan oli hiukan kinkkisempi. Kerran jos toisenkin saimme ohjekuvia tavata, ja pari kertaa jouduimme lukon ruuvailemaan irti, mutta kyllä se lopulta onnistui. Kylmyys tosin hiukan haittasi ja meinasi kangistaa sormet. Päätimmekin jättää tallin ovien lukkojen asennuksen toiseen kertaan.


Lukothan tilasin sarjoitettuna Lukkokaupasta, jossa valitettavasti ei ollut tuolloin saatavilla lisäavaimia. Joudumme siis teettämään jossain vaiheessa vielä pari avainta lisää, mutta eiköhän noilla kolmella nyt alkuun pärjätä.

Siippa meni vielä illalla uudestaan raksalle kantamaan Tuomaksen kanssa kipsilevyjä sisälle. Piirtelimme myös timpureita varten kuvan, johon merkkasimme yläkerran kylpyhuoneen seinävalaisinten sekä suihkusekoittajan paikat, niin saadaan sitten nekin oikeille kohdilleen. Valaisinten paikat jouduimme nyt laittamaan ihan arviosta, sillä valaisimet eivät ole vielä tulleet meille asti, vaikka matkalla jo ovatkin. Arvoimme myös pitkään, miten päin amme kylpyhuoneeseen laitetaan. Löysin nimittäin suihkusekoittajan, jossa on kääntyvä juoksuputki, ja ajattelimme, että voisimme sittenkin laittaa ammeen niin, että siellä maatessaan näkee ulos. Tulimme kuitenkin lopulta siihen tulokseen, että pääpuoli on ehkä kuitenkin kivempi sijoittaa eri puolelle kuin missä hana on - vaikka miten olisi kääntyvä juoksuputki, saattaisi suihkusekoittaja siitä huolimatta osua pään kohdalle. Vaikeaa tällainen, kun ei pysty etukäteen testailemaan...

Ammeesta puheen ollen - kävin eilen (myyjän luvalla) koeistumassa meille tulevan ammeen. Se oli minulle täydellisen sopiva :)

Granan Sylvia tassuamme


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti