Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

maanantai 2. helmikuuta 2015

Yläkerran lattialämmitysputket asennettu

Laitan tällä kertaa hiukan normaalia enemmän kuvia, jotta maailmalla oleva Siippakin näkee, miltä raksalla näyttää :)

Töistä kotiuduttuani ja hetken hengähdettyäni suuntasin raksalle lumitöihin ja siivoamaan. Pihassa odotti muutama kispsisäkki. En voinut kuin huokaista helpotuksesta, että niitä ei tarvitse mihinkään raahata vaan saavat rauhassa levätä siinä hangen keskellä odottamassa keskiviikkoa.

Knaufin kipsi FE 80

Yläkerrassa oli tänään käyty asentamassa lattialämmitysputkistot ja jakotukki - ihan niin kuin pitikin.

Aulaa
Siipan studio
Kylpyhuone
Jakotukki vaatehuoneen nurkassa
Makuuhuone
Pyykkikuilun paikka vaatehuoneen nurkassa

Alakerrassakin oli jotain puuhailtu - ainakin siirrelty tavaroita, jos ei muuta ;) No oli siellä myös kodinhoitohuoneen nurkassa olevat ylös menevät viemäri- ja radonputki koteloitu piiloon. Ja keskuspölynimurin putki oli vedetty tekniseen tilaan asti. Alakerrassa oli edelleen yllättävän siistiä ja selvisin tällä kertaa vain pikaisella lakaisulla.

Putkikotelo kodinhoitohuoneessa

Pois lähtiessä en voinut kuin kauhistella taivaalta satavan lumen määrää. En mielestäni ollut edes kovin kauaa raksalla ja silti sain kaivaa auton lumesta.

Lunta tulvillaan...

Vasta kotona tuli mieleeni, olisiko kipsisäkit sittenkin pitänyt peittää paremmin... No, ehkä käyn huomenna niitä vähän putsailemassa enimmistä lumista. Toivotaan, että pysyy ilma pakkasen puolella. Onneksi tätä raksailua ei tarvitse normaalisti (tällaisia poikkeusviikkoja lukuun ottamatta) tehdä yksin!

6 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla seurailen tuota yläkerran lattian kipsivalua. Sama on meillä edessä jossain vaiheessa keväämmällä. Millä nuo putket on kiinnitetty lattiaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskiviikkona ehkä olen tuon kipsivalun osalta vähän viisaampi :) Putket on kiinnitetty lattiaat sellaisilla muovisilla pidikkeillä, joissa on naula. Vastaavia pienempiä olen nähnyt käytettävän pinta-asennettavien sähköjohtojen kiinnityksessä. Ehkä tuolla jokin nimikin on, mutta en kyllä tiedä. Tarkemmin en valitettavasti osaa selittää...

   Poista
  2. Kiitos, kuvissa nuo kiinnikkeet näyttivät juuri niiltä samoilta mitä käytetään sähköjohtojen kiinnityksessä.

   Ja vielä väännän rautalangasta itselleni... :) : nuo kiinnikkeet on siis ilmeisesti kiinni siten, että läpäisevät tuon aluspaperin? Mietin vaan, että ilmeisesti se paperi säilyttää kuitenkin vedeneristyskykynsä vaikka siitä on naulat lyöty läpi...?

   Poista
  3. Juu kiinnikkeen (on muuten nimeltään tc-kiinnike) naulat läpäisevät aluspaperin, joka ei käsittääkseni ole mikään varsinainen vedeneriste vaan ennemminkin kosteussulun kaltainen. Ilmeisesti naulanreiät eivät sitten haittaa - vesi ja ylimääräinen kosteushan kyllä kuivuu aikanaan pois.

   Poista
  4. Nojuu, kosteussulku oli se sana mitä hain, mutta ei tullut mieleen. :-)
   Kiitos.

   Poista
  5. No eihän tässä termiviidakossa mitenkään voi kaikki pysyä mielessä :)

   Poista