Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

maanantai 23. helmikuuta 2015

Vastoinkäymisistä voimaa?

Ensimmäinen lomapäivä meni kokonaan raksalla. Siippa asenteli työkaverinsa Mikon kanssa tallin kattoon kipsilevyjä, mikä pienen alkukankeuden jälkeen sujuikin vallan mallikkaasti.Sisällä talossa tasoitemies hioi ja pohjamaalasi kaikki loputkin seinät. Jouni puolestaan aloitti vesieristystyöt yläkerran kylppärissä sekä alakerran vessassa.

Seinien hiontaa

Vesieristystä

Seinät kertaalleen vesieristetty.

Ja mitäkö minä tein? No otin vähän valokuvia, siivoilin roskia ja kuivailin ikkunoita monen monta kertaa. Enpä juuri muuta. Taisin olla siis varsin hyödytön, mutta en osannut kotiinkaan jäädä. Päivällä aurinkokin kurkki vähän pilven raosta, joten otin taas vähän ulkokuvia.Tai no putsasin minä myös kuivaimen maaliroiskeista - se ei ollutkaan mikään ihan pikkujuttu. Jos olisi ollut fiksu, olisi kuivaimen ottanut pois päältä siksi aikaa, kun yläkerrassa ruiskutettiin, ja suojannut sen jollain. Mutta eipä tullut moinen mieleeni kuin vasta sitten, kun näin kuivaimen ensi kerran maalarin jo poistuttua paikalta. No onneksi sain kuivaimen sentään suht koht inhimillisen näköiseen kuntoon - vuokrakone kun on ja palautettava puhdistettuna.

Raksallamme on ilmennyt nyt myös muutamia vastoinkäymisiä. Lämpökaivon poraaja kävi viime viikolla. Perjantaina tultiin laittamaan lämpöputkia paikoilleen, mutta nepä eivät menneetkään viittäkymmentä metriä syvemmälle. Kalliossa on kuulemma halkeama, ja porari joutuu tulemaan uudelleen poraamaan reiän auki. Eipä ollut tullut pieneen mieleenkään, että noinkin voisi käydä, mutta näköjään sekin on mahdollista. En kyllä edelleenkään oikein ymmärrä, miten halkeama kalliossa voi tukkia jo poratun reiän?!? Lämpöputkikela nyt kuitenkin nököttääkin takapihallamme ja odottaa päivää parempaa.

Ei mene putki syvemmälle.

No, eipä noilla lämpöputkilla nyt oikeastaan mikään kiire ole, sillä illalla ilmeni toinen vastoinkäyminen, kun Vastaava-Ari kävi vähän mittailemassa alakerran lattian pintakosteuksia. Kosteusprosentti on kauttaaltaan varsin korkea,  90-93 prosenttia paikasta riippuen. Se on viikkoihin nähden kuulemma varsin paljon. Eli lattiamme ei ole kuivunut niin hyvin kuin pitäisi. Lämpöpumppuakaan ei siis päästä vielä ihan hetkeen asentamaan, sillä teknisen tilan lattia pitäisi sitä ennen pinnoittaakin jollain. Harmillista on se, että aikataulun suhteen otetaan nyt kyllä takapakkia. Mikään kiire meillä ei toki talon valmistumisen kanssa ole, mutta kun tähän asti kaikki on sujunut niin hienosti ja aikataulusta ollaan oltu jopa edellä, tuntuu takapakki kovin ikävältä.

Huoneilman kosteuskin on sisällä nyt tasoitetöiden ja pohjamaalausten jälkeen varsin korkea - yläkerrassa mittari näytti iltapäivällä jopa täyttä 100 prosenttia tasoitemiehen lähdettyä, illemmalla onneksi vain 84. Illalla ulkona oli vähän kuivempi ilma ja tuulikin varsin sopivasti, joten avasimme yläkerrasta ikkunat niin, että saimme sinne kunnon läpivedon. Se kuivattikin ainakin hetkellisesti kivasti ikkunoita ja ilmankosteuskin saatiin laskemaan vain 71:een (joka toki nousi ikkunoiden sulkemisen jälkeen uudelleen entiselle tasolle). Lähiviikkojen urakkamme onkin saada tavalla tai toisella kosteus hallintaan ja lattioita kuivumaan. Pintamaalauksia ja tapetointeja ei siis kannata ihan hetkeen haaveilla vielä aloittavansa.

Lopuksi vielä pieni vilkaisu tekniseen tilaamme, jonka lattiaa myös pitäisi saada kuivateltua ennen kuin maalämpöpumpun voi sinne asentaa.

Pari piuhaa teknisessä tilassa.

ps. Illan viimeinen vastoinkäyminen oli, kun automme rupesi pitämään mitä kummallisinta ääntä... Taitaa olla huoltoreissu edessä ja meillä ei ole edelleenkään kuin yksi auto, joten himpun verran kyllä hankaloittaa elämää :(

2 kommenttia:

 1. Jos haluatte jouduttaa lattian kuivumista, niin kysäiskääpä mitä mieltä vastaava on tuollaisesta laitteesta, mikä meillekin kytkettiin lattialämmitykseen kiinni. Se kuulemma tosiaan vauhdittaa lattian kuivumista reippaasti. Ilmeisesti on kovin hinnakas laite, mutta tehokas. Noita on ihan varmasti vuokraamoista saatavilla. Yhdessä ilmankuivaimen kanssa pääsette varmasti tehokkaaseen lopputulokseen.

  Ja kurja kuulla että teillä tuo kosteusongelma jatkuu edelleen tuossa mittakaavassa. Yritin vielä miettiä, että tehtiinkö meillä jotain erikoisia "temppuja" jo mainitsemieni lisäksi, ja mieleen tuli vielä se, että mehän alettiin lämmittämään takalla taloa heti kun oli mahdollista ja se varmasti kuivatti osaltaan sisäilmaa. Joten jos teillä on takka siinä kunnossa, että siellä voisi nuotiota pitää, niin suosittelen kokeilemaan jos vaan aika riittää.

  Tsemppiä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Ehkä tämä tästä - pitkän raksapäivän päälle tuollaiset uutiset kuulostivat vaan kovin masentavilta.

   Alakerrassa meillä on tilanne ilmankosteuden kannalta ihan ok eikä esim. ikkunoihin enää siellä juuri kosteutta kerry. Yläkerta onkin sitten asia erikseen. Siellä kipsivalukin tosin on vielä kosteampi kuin alakerran betoni. Takka on itseasiassa tänään ollut sen vaaditut kaksi viikkoa kaakeloinnista, jonka jälkeen sitä saisi alkaa lämmitellä, joten aiotaan kyllä sitäkin alkaa tässä polttelemaan. Vaikkei niillä alun parilla tikulla taida vielä ihan hirveästi lämpöä syntyä tai kosteutta haihtua ;)

   Poista